dilluns, 9 de febrer del 2015

El menjar que llencem

EL MENJAR QUE LLENCEM. 

El menjar que llencem


Activitats de comprensió i de reflexió.


1. Què us sembla que vol dir el títol del documental? 

2. Per què penseu que la Peggy, la mestra mare de família, ha de llençar part del que té a la nevera, abans de posar-hi el que ha comprat? 

3. Per què compra tant? Això té relació amb la seva classe social? 

4. A casa vostra us passa el mateix? Per què? 

5. A l'institut, una de les cuineres diu que el menjar ha d'entrar pels ulls...Creieu que l'aspecte del menjar és un reclam? 

6. Penseu que pagar una cosa et dóna dret a malbaratar-la, com fan els alumnes d'aquest institut? 

7. En aquest institut acaben llençant 1/4 part del que es va comprar aquell dia per a fer el dinar... qui en té la culpa: qui el va comprar, qui el va cuinar o qui s'ho havia de menjar? 

8. Què es podria haver fet amb aquest menjar? 

9. Creieu que el self service és un bon sistema per a un menjador escolar? Proposeu una alternativa.

 10. Recordeu Veronique Laubier, la senyora que té una empresa de melons. Heu vist que, si els melons no fan una mica concreta (800 gr. com a mínim), es llencen. Vosaltres compraríeu un meló més petit, si valgués igual que un de gran, sabent que el gran no us l'acabareu? 

11. Proposeu què es pot fer amb els melons que aquesta empresa llença. 

12. Heu entès la diferència entre data de caducitat i data de consum preferent? Per què la segona és una mena de trampa de les empreses? 

13. Quina sensació tindríeu si el supermercat on compreu estigués mig buit o no tingués algun tipus de producte? Continuaríeu anant-hi? 

14. Com valoreu que el supermercat francès que ens presenten intenti educar els clients amb cartells, i destini part dels residus per biocombustible i per la Creu Roja? 

15. Si haguéssiu de fer un gràfic circular, quina part de responsabilitat en el malbaratament alimentari creieu que tenen les empreses productores, els venedors i els consumidors? 

16. Per què penseu que algunes grans superfícies tenen prohibit donar el menjar? 

17. Sabeu que aquí a Espanya està prohibit agafar coses dels contenidors? Què us sembla? 

18. Quin sentiment us provoca veure aquella parella que recull aliments dels contenidors per la nit?

 19. Per què creieu que ho fan? És un motiu personal o col.lectiu? Definiu què vol dir "freegan". 

20. És ètica una societat que malbarata tants aliments per una banda, i reparteix 3 milions d'ajudes alimentàries a gent necessitada, per l'altra? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada